Amber Alert, het alarm voor vermiste kinderen

Amber Alert is een Nationaal alarm voor vermiste kinderen. Vanaf vandaag wordt het nieuwe opsporingssysteem Amber Alert ingezet. De Nederlandse politie zal na de ontvoering van een kind massaal alarm slaan.

Nieuwe Media
Met één druk op de knop wordt een opsporingsbericht met foto van het kind naar websites, winkels, bedrijven, mailboxen en mobiele telefoons gestuurd.

Mensen die het bericht met de foto willen ontvangen kunnen zich aanmelden bij de politie. De politie denkt 5 tot 10 keer per jaar van het zogeheten Amber Alert, gebruik te maken. Het Nederlandse systeem is gebaseerd op een soortgelijk systeem in de Verenigde Staten, dat al sinds 2006 succesvol draait.

Minister Hirsch Ballin van Justitie zal zich als eerste aanmelden om aan het systeem deel te nemen.

Amber
Het Amber Alert is vernoemd naar de 9-jarige Amerikaanse Amber Hagerman die in 1996 in Texas werd ontvoerd en vermoord. In de zoektocht naar haar werd voor het eerst ‘ingebroken’ tijdens een radio-uitzending.

Wil jij je ook aanmelden voor de Amber Alerts? Klik hier>>

 

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Wat te doen wanneer je kind vermist is?

Elk jaar op 25 mei wordt stilgestaan bij de Internationale Dag van de Vermiste Kinderen. …