Home / Zwangerschap / 5 weken zwanger

5 weken zwanger

5 (vijf) weken zwanger: lees hier alles wat je wilt weten:

BouwstenenNog niets aan je te zien, maar zelf weet je dat er van alles gebeurt in je lichaam.  Je buik verandert en jij verandert.

De eerste bouwstenen van je baby zijn gelegd. De kleine embryo ontwikkelt zich in een razend tempo.  De ruggengraat begint zich nu te vormen en ook de hersenen en het zenuwstelsel zijn al in ontwikkeling. Je kleine embryo is nu zo groot als een kleine rijstkorrel en van heel dichtbij zie je zoiets als een hoofdje met een staartje. Vorige week leek je baby nog meer op een kikkervisje. Nu zie je al bobbeltjes ontstaan op de plekken waar de armen en benen komen. Je baby is nu 2mm groot.

Zwangerschapskwaaltjes
Behalve misselijkheid en jeukende of brandende borsten (zie week 4 zwanger) kan je reuk erg versterken en veranderen. Luchtjes uit de keuken staan je nu misschien tegen en ze kunnen je zelfs misselijk maken.  Je lievelingsgeur van je parfum b.v. vind je nu vies ruiken. Probeer uit welke luchtjes je nu wel lekker vind!

Praktisch
Leg naast je bed een pakje crackers, een krentenbol of banaan klaar. Iets eten voordat je opstaat, helpt vaak tegen misselijkheid.

Trotse Moeders Banner - 5 Weken zwanger

Lees ook
4 weken zwanger
6 weken zwanger
Ik ben … weken zwanger; alle weken op een rij

About Redactie

De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Nieuws over kinkhoest-vaccinatie voor zwangeren

Staatssecretaris Paul Blokhuis (VWS) neemt het advies van de Gezondheidsraad over om alle zwangere vrouwen …

17 comments

 1. Net ontdekt dat we zwanger zijn! Wat een verassing en traantjes gelaten! Zo gelukkig voelen we ons nu! Dat we samen iets moois hebben gemaakt en dat het bij mij in de buik nu groeit. Volgens de clear blue test zijn we 4 weken zwanger! Ben benieuwd of ik last ga krijgen van kwaaltjes, ben wel duizelig zo nu en dan!

  Groetjes Kris

 2. Ik ben morgen precies 5 weken zwanger, begin al een aardig buikje te krijgen…
  Oftewel ik zal het niet lang meer voor mezelf kunnen houden… Het begint mensen nu al op te vallen… Dan vragen ze hoever je bent en dan zijn ze verbaasd als ik 5 weken zeg… Zo zijn het er geen 2 hoor je dan… Misschien toch maar even de verloskundige bellen… :S

  Ook heb ik heel veel last van de zwangerschapskwaaltjes…
  misselijk, duizelig, krampen, zeer gevloelige borsten…

  Maar het is ook leuk hoor zwanger zijn!

  Groetjes Ilona

 3. Ik weet sinds maandag dat ik zwanger ben! 😀 ben nu 5 wk en 4 dgn
  Heb alleen sinds 3 dagen last van een zeurend gevoel in m’n onderbuik,steekjes en het gevoel alsof ik ongesteld moet worden..
  Ik vroeg me af of er vrouwen zijn die hier ook rond die tijd last van hadden?
  Maak me hier best wel zorgen om…

 4. hallo,

  Vandaag zou ik een afspraak maken voor een kijkoperatie omdat wij inmiddels al weer 2 jaar ‘bezig’ zijn voor een 2e kindje..Ik heb normaal altijd op de 25e dag een beetje bruin en dan op de 29e dag word ik echt ongesteld.Nu dus op de 27e dag een beetje bruin..Vanmorgen een test gedaan en daar is dus een heeel erg vaag rose streepje op te zien.Heb wel buikkrampjes wat ik ook wel heb als ik ongesteld ben..En als ik naar de wc ga voor de stoelgang dan verlies ik steeds wat “waterig” bloed..Wat moet ik nou??Zou ik nou zwanger zijn of ben ik heel pril zwanger geweest misschien…het is nu de 30e dag..Heb dus wel krampjes..

  Sandra

 5. hakima benali

  hoi ik ben nu al 5 weken en 4 dagen zwanger
  ik heb ook vaak last van krampjes en gisteren op men werk kreeg ik ze ook was bang en onzeker
  ik heb ik maart ook een miskraam gehad
  hoop dat alles goed gaat inscha allah

 6. Ja ik denk dat ik ben nu rond de 6de week en al 5 dagen onuitstaanbaar en veel kramp in mn darmen wel heel gelukkig maar veel last van allerlei kwaaltjes ben blij te lezen dat ik niet de enige ben 😉

 7. amina bouichi

  salaam hakima,
  ik hoop voor jou dat alles goed gaat!! incha’Allah
  ik ben nu ook al 4 weken en een paar dagen zwanger, ik heb in maart ook zwanger geweest maar heb een miskraam gekregen…
  de eerste 10 weken is altijd een beetje gevaarlijk…
  probeer je gewoon te ontspannen en alles komt goed incha’Allah

  beslema x amina

 8. hallo allemaal,

  ik ben nu 5 weken zwanger en 6 dagen zwanger morgen 6 weken en meteen een echo of het hartje klopt. vorige week was het namelijk nog te vroeg om het te horen ben benieuwd.

  groetjes

 9. hoi allemaal,

  ik heb een vraagje ik ben nu ook 4 weken en 5 dagen zwanger maar de laatste tijd heb ik heel veel stress met mijn schoonouders en ik huil best wel veel maar ik krijg alleen krampen als ik huil of druk maak is het nu schadelijk. want wil echt mijn kind niet kwijt raken want ik wil het zo graag ik hoop dat ik reacties over krijg .

  alvast bedankt

  groetjes noufaissa

 10. Hallo dames

  ik wil graag me hartje luchten ik heb een keer een miskraam van bijna 6maanden gehad 2jaar terug en daar zit ik nog steeds mee ik kan het maar niet verwerken maar ik probeer mee te leven en nu ben ik al 5 dagen over tijd ik ben erg miselijk en eet heel veel als ik aan em buik druk voel ik binnen een soort harde dikke laag binnen heel raar ik moet het weten eigelijk ik ben zelf ooit zwanger geweest maar ben allsz vergeten hoe allss aan voelde ik durf die test niet te hallen ben bang om me zelf weer teleur te stellen is pijnelijk elke maand een test en niet eens goed nieuw ppffff en die tranen houden maar niet op iknpraat er lievr niet over met bekende heeel raar ik verberg het ik doe als of ik niet mee bezig ben duim voor me dames xxxx

 11. Hallo lieve mensen,

  Ik ben 5 jaar bezig geweest, en het lukte maar niet.
  Tot ik vorig jaar maart naar het ziekenhuis ben gegaan om me te laten onderzoeken. Na veel testen en een kijkoperatie bleek ik helemaal gezond te zijn en alles zag er goed uit. Ik ben in september 2010 begonnen met IUI. De IUI was niet gelukt, dus ik had de hoop een beetje verloren. Vooral toen bij de 2e geplande IUI bleek dat mijn follikol te groot was en we het dus op de natuurlijke manier moesten doen….Wij dachten dat het toch niet zou lukken en dat we weer moesten wachten op de volgende IUI. En wat denk je??? JA HOOR, BINGO!

  Ik heb eergister getest en bleek zwanger te zijn 😀
  Morgen zit ik in me 6e week, dus morgen de dokter bellen voor een verwijzing naar de gynocoloog.

  We zijn superblij, dit wordt ons eerste kindje…Ik ben erg bang voor de eerste 13 weken, vooral nu ik wat krampjes heb. misslijk en duizelig ben.

  Duimen e hopen is het enige wat we kunnen doen.

  Als alles goed gaat, ben ik 25 juli 2011 uitgerekend.

 12. lieve meiden!
  ik ben 21 jaar en heb een dochtertje van anderhalf jaar. gelukkig getrouwd met haar vader !
  ons dochtertje nina kwam door de pil heen totaal onverwacht.. nu anderhalf jaar later hebben we besloten om in november te starten met een tweede zwanger schap (hoewel .. wij dachten zal wel niet meteen lukken…) en ja hoor! de eerste maand “proberen” meteen raak! zit nu op 5 weken en zon 3 /4 dagen en volgens het boekje zou ik dan uitgerekend zijn… ja egt waar… op mijn eigen verjaardag!! 4-8-1011 what are the odds?!?! wat een toeval! ook hier krampjes maar niets om zorgen om te maken krampjes kunnen heel normaal zijn! pas zorgen maken bij bloedverlies … (had ik bij mijn dochtertje! maar bij de eerste hulp in het ziekenhuis bleek er niets aan de hand..) niet teveel zorgen maken stress is namelijk ook schadelijk 😉 beter gewoon lekker genieten!!

  liefs J

 13. Hey,

  Ik weet sinds gisteren dat ik zwanger ben, zo’n 4 weken. Ben erg blij, maar baal ook want ik heb zaterdag nog een rosé biefstukje gegeten! Stom!!!! Ik kreeg ook nog migraine, en toen heb ik migraine middelen ingenomen. Volgens de huisarts kon dit laatste geen kwaad, maar ik maak me zo ’n zorgen!! Ik dacht afgelopen weekend dat ik ongesteld moest worden, omdat ik kramp in mijn onderbuik kreeg..anders had ik nooit biefstuk gegeten en medicijnen genomen!!! Kan iemand me gerust stellen???? Thanks…..

  • Heyy

   Ik weet ook sinds gisteer dat ik zwanger bent. En heb ook af en toe krampjes in me buik. Het lijkt me normaal.
   Moet ook vaak plassen en heb zere pijnlijke borsten( na het bh aan en uitdoen dat ze echt pijnlijk en ook aan de tepel.
   Dus lijkt me nix om zorgen te maken. Als je huisarts zegt is niet. Ernstig zal het ook niet zo zijn. Veel zwangerschapsplezier .

   Liefs Arisca,

 14. Hallo allemaal,

  Ook wij zijn afgelopen woensdag 4mei 2011 achter gekomen dat we weer zwanger zijn van de 2e kind(dochter 3jaar). We zijn al sinds 2009 maart bezig om zwanger te raken en eindelijk is het gelukt. Had hiervoor de prikpil 9maanden gebruikt( waarschijnlijk duurde het daarom zo lang). Ik zou nu ongeveer 5 weken moeten zijn. Maar ik heb al een duidelijk buik; iedreen zal binnenkort kunnen zien dat ik zwanger bent; dus dat wordt moeilijk stil houden tot 12weken.

  Ik kan zelf niet wachten om het eerste bezoek verloskundigen. Zou ik dat eerder dan 8weken kunnen doeN????? Iemand ermee ervaring. Want vorig maand was ik paar dagen overtijd en toen werd ik weer ongesteld; en me buik is al bijzonder groot. Dus zit nou te twijfel dat ik 5 weken bent of meer. Of zal wel kunnen dat ik omdat de tweede is en ik zelf wel beetje vet van eerste zwangerschap hebt overgehouden dat het daarom zo groot lijkt???

  Hoop dat iemand me kan antwoorden,

  Liefs Arisca,

 15. 5 weken en 5 dagen zwanger! heel erg blij!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 16. Hallo Dames,

  ik heb gisteren een zwangerschaps test gedaan, en staat duidelijk dat ik zwanger ben! .
  maar nu heb ik een beetje roze bloedverlies tijdens het afvegen , is dat erg ? ik had al een beetje op internet gelezen dat best veel vrouwen dat hebben gehad.
  zijn er hier oook vragen die dat mee hebben gemaakt.
  ik ben nu rond de 5 weken zwanger en dolgelukkig omdat ik 1.5 jaar samen met mijn vriend al een kinderwens hadden! dus hoop dat het allemaal goed komt.
  ik ben wel misselijk en moe, maar heb verder nog niet echt kwaaltjes. kan iemand mij misschien iets vertellen, die het ook heeft gehad ??

  Alvast heel erg bedankt, en geniet van de zwangerschap dames.

Geef een reactie

Door verder te gaan met het raadplegen van onze site accepteert u onze cookies! Meer informatie

Om voor een optimale gebruikers ervaring te zorgen zijn cookies op deze website geactiveerd. Als u verder leest zonder de cookies uit te schakelen gaan we er vanuit dat u met het gebruik van cookies akkoord ben.

Sluiten