De maagden van Swaziland

LUDZIDZINI ROYAL VILLAGE, Swaziland –  Gisteren hebben weer tienduizenden Swazilandse maagden met ontblote borsten voor Swaziland’s koning Mswati 111 (40) hun traditionele Reed Dance gehouden.  De koning kan zijn 14e bruid uitzoeken.

Aan deze jaarlijkse traditie doen alle meisjes mee;    ” I came here to dance. I wish the king would have chosen me because it’s nice at the king’s place. The wives live a nice life,” said Tenene Dlamini (16) . Ze  geven zich allemaal vrijwillig over aan de belangrijkste man van het land.

Maagdelijke prinsesjes
De tieners komen uit alle uithoeken van Swaziland en hebben overnacht in nabijgelegen schoolgebouwen.
De maagdelijke prinsesjes beginnen aan het eind van de ochtend in de brandende zon aan hun 3 uur durende tocht. Een immense rij meisjes, veelal tieners, lopen van het verblijf van de koningin-moeder naar dat van haar zoon, de koning. ‘Stop met naar ons kijken’, zingen ze, om de jongens aan de kant van de weg duidelijk te maken dat ze deze week geen schijn van kans maken. Alleen voor Zijne Majesteit Mswati III hebben ze zich mooi gemaakt.
Weinig vorsten zijn zo machtig en populair als de koning van Swaziland.

Welk meisje?
Al 22 jaar is Mswati III niet zomaar koning. Hij is absoluut monarch, dat wil zeggen: alleenheerser. Hij regeert zonder grondwet, hij neemt zelf alle belangrijke beslissingen en stelt ministers aan en ontslaat ze wanneer hij daar zin in heeft.
De vorst kan elk meisje krijgen die hij wil. Of Zijne Majesteit daar gebruikt van maakt, is niet zeker: de afgelopen drie jaar heeft hij zijn vrouwencollectie –die nu bestaat uit dertien stuks – niet aangevuld.

N.B.  Officieel heeft hij er twaalf, omdat de koning pas met een vrouw trouwt wanneer zij hem een kind heeft geschonken, tot die tijd is zij een verloofde

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Kerst 2020

Zoals in vele huishoudens was Kerst 2020 anders dan anders in huize Trotse Moeders. Maar …