Babylachje werkt als drug op moeder

Een lachende baby heeft op zijn moeder dezelfde uitwerking als een drug. In de hersenen worden dan gelijktijdig meerdere ‘beloningscentra’ geactiveerd. Dat blijkt uit een Amerikaanse hersenstudie. Bovendien vindt er een betere doorbloeding plaats in hersengebieden waar het ‘gelukshormoon’ dopamine actief is.

Drugsverslaving
Onderzoeksleider Lane Strathearn van het Baylor College of Medicine: “de aanblik van een lachende baby zorgt voor een natuurlijke verbetering van de stemming. Daarbij zijn dezelfde hersengebieden actief als bij een drugsverslaving”.

MRT
Strathearn liet 28 moeders foto’s van hun eigen kind zien terwijl ze waren aangesloten op een Magnetische Resonantie Tomograaf (MRT)

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Purple lean – wat is dit mixdrankje en wat zijn de risico’s?

Purple lean, ook wel lean, purple drank, sizzurp, syrup of purp genoemd, is een mix …