Babylachje werkt als drug op moeder

Een lachende baby heeft op zijn moeder dezelfde uitwerking als een drug. In de hersenen worden dan gelijktijdig meerdere ‘beloningscentra’ geactiveerd. Dat blijkt uit een Amerikaanse hersenstudie. Bovendien vindt er een betere doorbloeding plaats in hersengebieden waar het ‘gelukshormoon’ dopamine actief is.

Drugsverslaving
Onderzoeksleider Lane Strathearn van het Baylor College of Medicine: “de aanblik van een lachende baby zorgt voor een natuurlijke verbetering van de stemming. Daarbij zijn dezelfde hersengebieden actief als bij een drugsverslaving”.

MRT
Strathearn liet 28 moeders foto’s van hun eigen kind zien terwijl ze waren aangesloten op een Magnetische Resonantie Tomograaf (MRT)

About Ella

ellela@xs4all.nl'

Check Also

Cortex Challenge Geo

Geo-versie van het snelle hersentestspel Cortex! Stel je hersens op de proef in dit leuke …