Crèchekinderen presteren beter op school

Kinderen die naar een crèche of kinderdagverblijf gaan scoren later aanmerkelijk beter op school. Uit een Brits onderzoek is gebleken dat deze kinderen 27% hoger scoren bij rekenen, en ook op andere gebieden beter leren dan kinderen die thuis zijn gebleven.

“We hebben ontdekt dat deze effecten ook op langere termijn doorwerken”, zegt onderzoeker Edward Melhuish in het tijdschrift Science.

Crèches en kinderdagverblijven zijn gemeengoed in veel Europese landen, terwijl China met een inhaalslag bezig is. Amerika is een van de weinige rijke landen waar dit fenomeen nog grotendeels onbekend is.

De onderzoekers onderzochten 3.000 kinderen van de basisschool, en hebben plannen om een vergelijkbaar onderzoek te houden onder middelbare scholieren.

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Afscheid vs. Afscheid [persoonlijk verhaal]

Het is inmiddels vijf jaar geleden dat mijn dochter Syrah afscheid nam van haar oude …