Pictogram op doos videogame

Op de doos van de videogames voor op de computer en spelcomputer (console) komen de pictogrammen m.b.t. tot de inhoud van de game en de leeftijdscategorie. In de winkel kunnen de ouders direkt zien welk videospel geschikt is voor het kind.

 

Dit classificatiesysteem is door de ISFE ( Interactive Software Federation of Europe) de groepering van uitgevers, ontwikkelaars en eigenaars van spelformats, ontwikkelt naar leeftijd en inhoud. De verschillende leeftijdscategorieën (3 jaar en ouder, 7 jaar en ouder, 12 jaar en ouder, 16 jaar en ouder, 18 jaar en ouder) zijn dezelfde voor alle betrokken (Europese) landen. Enkel in Portugal en Finland heeft men aantal minieme veranderingen aangebracht aan het systeem. Duitsland zal zijn eigen classificatiesysteem blijven gebruiken zoals dit in de Duitse wet voorzien is.

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Lyric™ C1 Wi-Fi Security Camera doos

Beveiliging en monitoring van huis en haard; Honeywell brengt kwalitatieve oplossingen met o.a. bewakingscamera’s

Honeywell is waarschijnlijk bij iedereen natuurlijk bekend van de vertrouwde ronde (kwik)thermostaat die vroeger bij …