Home / Zwangerschap / 1 week zwanger

1 week zwanger

1 (één) week zwanger: lees hier alles wat je wilt weten:

Meteen na de eisprong (ovulatie) begint de eicel aan een lange tocht door de eileider. Bij geslachtsgemeenschap komen er miljoenen zaadcellen vrij, maar slechts één zal erin slagen om de eicel binnen te dringen.

Foto eisprong

Een paar dagen later komt de bevruchte eicel, die zich ondertussen ontelbare keren gedeeld heeft, in de baarmoeder aan. Nadat de eicel een geschikte plaats gevonden heeft, nestelt ze  zich in de verdikte slijmlaag van de baarmoeder.

Vanaf nu wordt ze gevoed door de bloedvaten in de slijmlaag tot de placenta in staat is om die taak over te nemen in de 14de week.

Week 1 van je zwangerschap is heel bijzonder. Juist omdat deze week wel als week 1 telt, maar je nog niet zwanger bent!  Week 1 begint namelijk op de eerste dag van je laatste menstruatie! Toch is er een goede reden dat we hier beginnen met het tellen van de zwangerschap. Je kunt namelijk nooit precies voorspellen op welke dag je zwanger wordt. Wel weten we dat je het meest vruchtbaar bent midden in je cyclus wanneer de eisprong plaatsvindt.

Voor de berekening van de vermoedelijke geboortedatum (en het begin van je zwangerschapsverlof) wordt de eerste dag van je laatste menstruatie aangehouden.

Slikte je al foliumzuur omdat je probeert een kindje te krijgen?  Ga hier mee door tot je 10 weken zwanger bent. Zo verklein je de kans op bijvoorbeeld een open ruggetje..

Trotse Moeders Banner - 1 Weken zwanger

Lees ook
2 weken zwanger
Ik ben … weken zwanger; alle weken op een rij

About Redactie

De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Wat is het verschil tussen groene en zwarte thee? En hoeveel cafeïne mag ik binnenkrijgen, ook bij zwangerschap?

De theeplant, ook wel Camellia Sinensis genoemd, is verantwoordelijk voor zowel zwarte als groene thee. …

One comment

  1. betsaida vasquez

    ik wwt niet dat ik bent zwanger maar ik denk wel dat ik bent zwanger

Geef een reactie

Door verder te gaan met het raadplegen van onze site accepteert u onze cookies! Meer informatie

Om voor een optimale gebruikers ervaring te zorgen zijn cookies op deze website geactiveerd. Als u verder leest zonder de cookies uit te schakelen gaan we er vanuit dat u met het gebruik van cookies akkoord ben.

Sluiten