Keizer

In dit kinderboek zijn drie eerdere boeken over Keizer gebundeld: Keizer en de verhalenvader, Keizer en de knikkervis en Keizer en de Schelpenzanger.
Keizer (die eigenlijk Arie heet) woont met zijn vader achter de duinen, aan de rand van het bos.
Zijn vader is hoedenmaker en kan prachtig vertellen. Het mooiste verhaal gaat over Keizers moeder, die verdwenen is, maar voortleeft als zeemeermin. Keizer heeft een geheime plek in de duinen, waar hij graag zit en tegen beter weten in hoopt een glimp van zijn zeemeermoeder te zien.

Bijzondere knikker
Hij heeft ook een geheim vriendinnetje. Ze heet Roos. Van de ene op de andere dag gaat ze verhuizen. Niemand weet waarheen en dus gaat Keizer met behulp van zijn bijzondere knikker naar haar op zoek.

Geheim verdriet
En dan komt ook nog eens de schelpenzanger in zijn leven, een man die vrolijke liedjes zingt in zijn zelfgebouwde zeehuis op het strand. Maar schijn bedriegt. De man draagt een geheim verdriet met zich mee. Keizer helpt hem zijn verdriet te overwinnen. Gewoon door te zijn wat hij is: Keizer, een dromerige jongen, die eigenlijk Arie heet.

Een ontroerend en meeslepend boek over een jongetje dat je graag als vriendje zou willen hebben.

Keizer – Koos Meinderts
Kinderboek, hardcover, 283 pagina’s, Lemniscaat
Bestel het boek hier via bol.com>>

Lees ook:
Om 8 uur bij de Ark

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Hamstersaurus Rex – Tom O’Donnell

Hij heeft dinotanden, messcherpe klauwen… en een heel zachte vacht! Het is Hamstersaurus Rex, de …