Free-Photos / Pixabay

Jeugdjournaal fietst door Peking tijdens Olympische Spelen

Hoe gaat het er aan toe in het Olympisch dorp in Peking? Kunnen de Nederlandse sporters al met stokjes eten? En hoe gaan Chinese kinderen om met de enorme smog in de hoofdstad? Voor het beantwoorden van deze en alle andere kindervragen reizen verslaggevers Tamara Seur en Tako Rietveld van het NOS Jeugdjournaal speciaal af naar Peking. Vanuit daar doen zij op de fiets dagelijks verslag van de Olympische Spelen.

Kinderen

logo jeugdjournaal

De Olympische Spelen draaien allereerst om de sport. Zo’n 10.000 sporters, onder wie ruim 200 Nederlanders, gaan daar voor de hoogste eer. Het NOS Jeugdjournaal volgt natuurlijk de Nederlandse sporters op weg naar goud. Maar het richt de camera ook op anderen. Zoals bijvoorbeeld op de jongste deelnemer aan de Spelen. Of op Chinese kinderen die vertellen over de Olympische Spelen in hun land. Of over de problemen in Peking zoals luchtvervuiling als gevolg van verkeer en industrie. De Jeugdjournaal-verslaggevers zullen door Peking fietsen om antwoord op de vele vragen te krijgen.

Weblog
De belevenissen van Tamara Seur en Tako Rietveld zijn niet alleen op televisie te volgen. Op www.jeugdjournaal.nl houden beiden een weblog bij van hun avonturen. Ook kunnen kinderen via de website van het Jeugdjournaal vragen stellen aan Tamara en Tako, die zij dan zullen beantwoorden.

De (voorbereidende) Olympische verrichtingen van Tamara en Taco zijn al vanaf 1 augustus te zien in het NOS Jeugdjournaal. Dat gaat door tot en met zondag 24 augustus, de laatste dag van de Spelen. Op 8 augustus, de openingsdag, is zelfs de gehele uitzending aan de Spelen gewijd.

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Kinderen hebben allemaal een GSM

Het Jeugdjournaal heeft onlangs een onderzoek laten uitvoeren naar kinderen en mobiele telefoons. De uitslagen …