Suske en Wiske-dag in het Zuiderzeemuseum

Op zondag 10 augustus 2008 is het extra leuk om het Zuiderzeemuseum met kinderen te bezoeken, want dan vindt er de nationale Suske en Wiske-dag plaats. Naast de gebruikelijke demonstraties en activiteiten, zijn er workshops, signeersessies en attracties als de Sky Watch en de Spider Tower. Ook zijn Suske, Wiske, Jerom, Lambik en tante Sidonia in levende lijve aanwezig en verzorgen zij met hun eigen band een daverend slotoptreden.

Programma
Samen met hun favoriete striphelden beleven kinderen een onvergetelijke dag vol plezier, spanning en avontuur in het museumpark. Om 11 uur komen de stripfiguren in een kotter aangevaren, waarna ze overstappen op de veldschuit om door de grachtjes van het museum te worden vervoerd. Professor Barabas is dan al bezig om met zijn snoepmachine lekkernijen voor de kinderen te maken. Als Suske en Wiske om 12 uur aan wal gaan, volgt er een signeersessie, waarna ze samen met Jerom, Lambik en tante Sidonia een kijkje nemen bij de verschillende workshops. Rond 14 uur gaan ze hoog de lucht in met de spectaculaire Sky Watch en om 15.30 uur verzorgen ze ten slotte een spetterend optreden met de gloednieuwe Suske en Wiske-band.

Activiteiten
Gedurende de hele dag kunnen kinderen deelnemen aan diverse workshops. Ze mogen Schanulleke- boekenleggers, Suske en Wiske-placemats of vriendschapsbandjes maken. Ook kunnen ze zich een Suske- of Wiske-look laten aanmeten, het poppentheater bezoeken of een Sus Antigoon-sprookje beleven. Natuurlijk zijn de auteurs van Suske en Wiske aanwezig voor het signeren van de albums, die je ook kunt kopen bij de Fameuze Fanclub. Verder zijn er vele attracties waaronder de Drakenglijbaan, de Treintje Overlevingsbaan, de schildpadglijbaan en de Spider Tower. Als aandenken is er voor iedere bezoeker een Suske en Wiske-gadget.

About Karina Ahles - Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 17 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 14 jaar.

Check Also

Suske en Wiske: ontdek de verschillen

Suske en Wiske, wie kent ze niet. Toen ik opgroeide in Brabant, was er iedere …