De heerlijke zon op Sint Maarten

Opgroeien op een tropisch eiland dat klinkt fantastisch, toch? Dat is het ook; ik geniet er elke dag van! Lekker in de zon met je blote billen in het zand en de warme wind die je zachtjes streelt. Voor kleine kinderen is het helemaal een waar paradijs: geen lagen kleren, geen gemene koude wind en vooral geen schoenen!

De zon is heerlijk, maar ook zeer gevaarlijk voor kleine en grote mensen. Wij zien dan ook vaak toeristen die komen vanuit koudere landen die graag zo snel mogelijk een kleurtje willen. Zij bakken daarvoor uren in de zeer hete zon. Met een beetje wind en de koele zee voelen mensen vaak pas ‘s avonds laat hoe gemeen de zon kan zijn. Volwassen verbranden, maar vooral kinderen, wiens huid nog zo teer zijn, verbranden soms ernstig verbrand. Zelfs soms met blaren. En een bezoek aan de eerste hulp voor ernstige verbranding en uitdroging is dan nodig!

Dus wat tips voor iedereen die de komende tijd weer de zon opzoekt:
– blijf in de schaduw;
– ga alleen ‘s morgens vroeg en aan het eind van de middag naar het strand
– drink veel water.
– smeer je veel in met een goede zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor. Zelfs als kinderen buiten gaan spelen of in de stad gaan wandelen! De schade die de zon aan je huid brengt is dat kleurtje echt niet waard!

 

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Waarom kiezen voor factor 30 ipv factor 50? Dokter Leenarts legt het uit.

Wanneer je jonge kinderen hebt, ben je je vaak bewust van het belang van insmeren. …