Wat is een pret-echo?

Een pretecho is qua techniek hetzelfde als een medische echo. Er ontstaan beelden door de weerkaatsing van geluidsgolven die uitgezonden worden door de transducer. Dat is de “kop” waarmee de echografiste over je buik beweegt. Het enige verschil met een medische echo is dat je voor een pretecho geen verwijsbriefje van je verloskundige of gynaecoloog nodig hebt. Het uitgangspunt bij een pretecho is het maken van duidelijke, voor jullie herkenbare beelden.

Op wie lijkt de baby?

echo 3d

Bij een echografisch bureau kun je in een gezellige en ontspannen sfeer een zogenaamde “pretecho” laten maken van je kindje. Op een groot beeldscherm kijk je samen met een echografiste naar je kindje in je buik. Zij zal je uitgebreid vertellen wat er in je buik gebeurt en uitleg geven bij de beelden. Het is tijdens het maken van deze echo’s de bedoeling het kindje zo mooi en duidelijk mogelijk te laten zien. Het is dus niet te vergelijken met de 20 weeks screening die je in het ziekenhuis of bij de verloskundige krijgt. Na de 25e week van je zwangerschap kun je zelfs, als je kindje goed ligt, al zien op wie het lijkt!

Ligging baby
Je kan op elk moment in je zwangerschap een echo van je kindje in je buik laten maken. Voor het slagen van een echo is de ligging van het kindje veel belangrijker dan het aantal weken dat je zwanger bent. O ja, vergeet niet van tevoren aan te geven of je het geslacht wel of niet wilt weten!

Er zijn diverse mogelijkheden voor een mooie herinnering.

– echo’s in 2D (zwart/wit foto)
– echo’s in 3D (bruine foto)
– echo’s in 4D oftwel bewegende 3D filmpjes

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Vanaf september 2021: de 13 weken echo

Inmiddels is het voor veel mensen bekend: de 20-weken echo is een medisch onderzoek rond …