Meertalig opvoeden

Op St. Maarten in de Nederlandse Antillen wonen een heleboel mensen van verschillende nationaliteiten. Dit is ook goed merkbaar bij het kinderdagverblijf Kids World Day School. Hier zitten kindjes vanuit de hele wereld die allerlei talen spreken.

Succesvolle methoden
De meeste kinderen groeien op het eiland meertalig op. De voertaal op het Nederlandse gedeelte van het eiland is Engels, maar Nederlands is nog altijd de officiële taal. Aan de Franse kant van het eiland spreken ze natuurlijk Frans. Engels/Nederlands – Frans Engels – Spaans/Nederlands. Meertalig opvoeden van kinderen is nog niet zo makkelijk, aangezien ouders vaak overgaan tot het “mengen” van talen. Succesvolle manieren zijn dat de ene ouder altijd de ene taal en de andere ouder de andere taal spreekt of dat het kind een taal voor thuis en een taal voor op school en met vriendjes heeft.

Voorkeurstaal
Kinderen leren ontzettend makkelijk verschillende talen tegelijk en dat is, zeker voor de toekomst van zo’n kind, natuurlijk altijd mooi meegenomen! De meeste kinderen hebben vaak wel een voorkeurstaal waarin ze zich het makkelijkste uitdrukken en denken.

Snel leren
Op deze crèche wordt altijd Engels met de kinderen gesproken. En het is altijd fantastisch om kinderen op de crèche te krijgen die bijvoorbeeld alleen Japans spreken. Je ziet ze dan binnen de korste keren kunnen ze ook opeens Engels begrijpen en spreken. Zeker peuters en kleuters kunnen snel zoveel leren!

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Crèchekinderen presteren beter op school

Kinderen die naar een crèche of kinderdagverblijf gaan scoren later aanmerkelijk beter op school. Uit …