Digitale kinderlokkers en webcam-pedo’s, een broodje aap

Na de waarschuwing van Mijn Kind Online over “digitale kinderlokkers”  die webcams kapen, is het vandaag op de redacties van vele websites, kranten en zelfs het journaal druk geweest met knippen en plakken. Klakkeloos overschrijven zonder ook maar een kritische vraag. Zoals bijvoorbeeld: om hoeveel kinderen gaat het? Hoeveel webcams zijn er al door pedo’s gekaapt? Om welk virus of Trojan gaat het eigenlijk? Is er al aangifte gedaan?

Doekje
In plaats daarvan lezen we bijvoorbeeld dat “de webcam kan worden aangezet als de kinderen net onder de douche vandaan komen” en dat de PVV van Geert Wilders Kamervragen gaat stellen over “deze schofterigheid”. Ouders wordt aangeraden om “een doekje over de webcam te hangen”. Alle commotie heeft veel weg van het welbekende broodje-aap-verhaal in komkommertijd. Wie de moeite neemt om een beetje nauwkeurig te lezen komt er al gauw achter dat het allemaal zo’n vaart niet loopt. Mijn Kind Online erkent dat er in Nederland “weinig bekend” is over dit soort “incidenten”, en op Nu.nl is te midden van alle tumult ook een opvallend zinnetje te lezen: “Volgens de politie is er intussen een zaak bekend”. Welgeteld een zaak! Vreselijk natuurlijk, maar wat dat betreft zijn onze kinderen voorlopig dus stukken veiliger achter de PC en de webcam dan op school.

About Karina Ahles - Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 17 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 14 jaar.

Check Also

Neushoorn live voor de webcam geboren [video]

Op donderdag 10 augustus om 22.30 uur heeft breedlipneushoorn Izala een kerngezond jong gekregen in …