Barbara Barend leest een boek

Boeken lezen in de zomervakantie

In juli 2008 gaat er een grote campagne met sportpresentatoren Mart Smeets, Barbara Barend en Humberto Tan van start om kinderen en volwassenen te stimuleren om de zomervakantie te gebruiken om eens lekker te lezen. Deze sportpresentatoren zijn vooral bekend als voetballiefhebbers en wielrenfanaten, maar lezen is ook voor hen een favoriete bezigheid. Vandaar dat Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB) juist dit trio liet portretteren voor de campagne: Zomerlezen.

Uit onderzoek blijkt dat 67% van de Nederlanders de grote schoolvakantie de ideale tijd vinden om boeken te lezen. Maar niet alleen volwassenen nemen boeken mee op vakantie. Ook kinderen vinden het heerlijk om al luierend op een deken weg te dromen bij verschillende verhalen.

Wat ons betreft een goed initiatief en daar doen wij graag aan mee.

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Pennengevecht [verslag]

What’s the hatter with me? Dat was de dresscode voor de vijfde Midzomerkinderboekenborrel in het …