Met de kinderen op reis

Voor kinderen is op vakantie gaan een hele belevenis, ze zijn vaak zeer opgewonden. Een reis kan soms erg lang duren in de ogen van de kinderen. Hoe zorgt u ervoor dat ze elkaar niet in de haren vliegen?

Enkele tips om de reis leuk te houden voor de kinderen.
Behalve de Ipad, muziek, DVD’s, Nintendo’s, Playstation2, laptops, GSM’s en DVD-schermpjes voor op de achterbank in de auto of vliegtuigstoel, zijn er ook nog simpele spelletjes om gezeur of verveling te voorkomen.

  • Ik ga op reis en neem mee….. waarbij de eerste speler een voorwerp roept en de tweede speler deze herhaalt en vervolgens nog een product aan het vakantielijstje toevoegt. Wie weet dit het langst vol te houden in de juiste volgorde?
  • of wie ziet de eerste rode auto met een nederlands nummerbord…..
  • of haal bij de ANWB een speciale routekaart voor kinderen, in eenvoudige taal en grappige tekeningen staat wat u allemaal onderweg tegen kunt komen en wat er op uw vakantiebestemming is.
  • speciale reisspelletjes als schaak- of dambordjes, puzzelboekjes of vakantieboeken (denk aan de jaarlijkse uitgave van Suske en Wiske Vakantieboek)
  • de bekende scoubidou touwtjes kunnen ook voor veel plezier zorgen
  • neem pen en papier mee voor b.v. het oude boter,kaas en eieren spel
  • pauzes: bij lange autorit elke twee of drie uur te stoppen is ook voor de volwassene gewenst, de kinderen (en zelf) even de benen flink te strekken door te rennen, voetballen of tikkertje te spelen. Vermoeid stappen de kinderen weer fris de auto in.

Nog een laatste tip: gaat u een lange reis maken, vertel eerlijk dat zij lang in de auto (of vliegtuig,bus) moeten zitten.

Goede reis en veel plezier!

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Expeditie Archeon – kamperen in Archeon [verslag deel 2]

Kamperen in Archeon, dat is misschien niet het eerste waar je aan denkt wanneer je …