Hoera! De kleinkinderen komen

Hoera! De kleinkinderen komen is een compacte bijscholingscursus voor opa’s en oma’s die regelmatig op de kleinkinderen passen en dus ook een beetje mee-opvoeden. Het is in heldere taal geschreven en heeft een practische indeling.

Buikkrampjes bij baby’s, de peuterpubertijd en kinderruzies, wel of niet TV kijken; het zijn ook voor een opa en oma bekende onderwerpen met betrekking tot de verzorging en het opvoeden van kinderen. Maar de ideeën daarover zijn op veel punten veranderd ten opzichte van 20-30 jaar geleden. Daarom bevat het boekje veel practische tips en verwijst voor meer specialistischer informatie naar websites of adressen. Met dit boekje onder handbereik ben je als opa of oma van nu weer helemaal up-to-date.

hoera; de kleinkinderen komen

Handig is het hoofdstuk over de afspraken die ouders en grootouders met elkaar kunnen maken over het oppassen, mee-opvoeden en (niet te vergeten) de financiële zaken, zoals verzekeringen en de mogelijkheden van een oppassubsidie. Maar het leukste zijn natuurlijk de hoofdstukken die gaan over dat waarvoor oma’s en opa’s en nu eenmaal zijn: knuffelen, knutselen, spelen, voorlezen en samen leuke uitstapjes maken!

Dit boek van Jonge Gezinnen is de oppasgids voor oma’s en opa’s. Zeker als de kleinkinderen regelmatig bij de grootouders zijn.

Hoera de kleinkinderen komen – Yvette Kuiper
</stronghoera; de kleinkinderen komen>Handboek, hardcover, Kosmos

 

About Yvonne Kerremans

yvonne@kerremansenko.nl'

Check Also

Prinses Beatrix: Trotse (groot)Moeder!

Behalve de mooie portretfoto’s die we al eerder op de website mochten laten zien, heeft …