Ik voel een voet!

5 dieren uit Ik voel een voet! horen een geluid in het donker. Het is nacht en als blinden tasten ze in het duister. Allemaal denken ze iets anders te voelen. De spannende fabel in dit kinderboek van Maranke Rinck is een bewerking van een eeuwenoude legende, De blinden en de olifant. Het verhaal van de blinden en de olifant komt voor in het gedicht De Tuin van de Waarheid van de Perzische dichter Sana’i van Ghasza (begin 12de eeuw).

Prachtige tekeningen
Het mooie, grote kinderboek is vormgegeven in de sfeer van het verhaal. De bladzijden zijn nachtzwart, de letters wit. De blikvangers zijn de tekeningen van Martijn van der Linden. Octopus heeft een velletje bedrukt met vissen, Schildpad draagt een oosters mozaïekmotief. De sfeer van het prentenboek past bij het verhaal.

De bladzijden zijn nachtzwart, de letters wit.  “De nacht is zwart. Er is geen maan. Er zijn geen sterren. En er is iets in het veld. Iets wat ritselt. “Kom,” fluistert Bok. “Op onze tenen! En dicht bij elkaar blijven! We gaan op onderzoek.”

Ik voel een voet! – Maranke rinck
Prentenboek, hardcover, 40 pagina’s, Lemniscaat

.

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Abel en Ad [bespreking]

Mogen een eekhoorn en een rat wel vrienden zijn? Goede vraag… mogen een eekhoorn en …