Mijn kleinkind kleuter wil een babylaptop

Heel normaal vind ik dat. Ze is me aan het kopiëren. Hele gesprekken voert ze in haar pluche mobiel. En nu wil ze ook een laptop, een babylaptop. Een hele mooie roze hebben we gezien.

Digi-speelgoed.
Het digi-speelgoed; de babylaptops, de sprekende poppen en andere (volgens de verpakking) educatieve stukken speelgoed vliegen over de toonbank. Ouders denken daar goed aan te doen. ‘Het draait bij volwassenen vaak om prestaties en resultaten’ lees ik in het tijdchrift Ouders van Nu. Speelgoeddeskundige Marianne de Valck geeft in het artikel Spelend(er)wijs uitleg over de ontwikkeling van het kind en de bijdrage van het speelgoed.

Spelen met alles.
Zij adviseert vooral de creativiteit en de fantasie van het kind de ruimte te geven. Spelen kan altijd, met alles en overal. Met een pop, een gewone bal, blokken, bordspellen en speelgoed zonder batterijen. Een paar stukken elektronisch speelgoed is natuurlijk leuk voor erbij. Hmm… misschien dan toch die roze laptop.

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Vtech Storio2 Education Multimedia Tablet: een tablet & camera voor je kind

Mijn eigen ervaring is dat kinderen vanaf 1,5 jaar verbazend snel in staat zijn een …