Baby klonen

Een nieuw ontwikkelde kloontechniek maakt het voor het eerst technisch mogelijk om een baby te laten groeien die 100% een kopie is van jezelf. Wetenschappers hebben de nieuwe techniek met succes op muizen uitgeprobeerd. Huidcellen van een volwassene worden door middel van IVF (kunstmatige bevruchting) in een embryo ingebracht, dat vervolgens een gedeeltelijke of zelfs een volledige kloon wordt van de volwassene.

Eenvoudig
Het wereldberoemde Schotse schaap Dolly was de eerste die gekloond werd, maar dat gebeurde door middel van een veel ingewikkeldere techniek. De nieuwe manier is zó eenvoudig dat het bij wijze van spreken nu al door iedere vruchtbaarheidskliniek kan worden toegepast. Onvruchtbare stellen met een kinderwens kunnen zo heel eenvoudig geholpen worden om op deze manier toch hun eigen biologische kinderen te krijgen.

Genen
Wetenschapper Robert Lanza zegt dat de kans groot is dat de techniek illegaal zal worden gebruikt om kinderen te klonen. ‘Het is onethisch en niet veilig, maar het is mogelijk dat men dit toch gaat doen. De gevolgen zijn van enorm belang en ook erg zorgwekkend. ‘Iedereen, jong of oud, vruchtbaar of onvruchtbaar, hetero of homo, kan zijn genen overdragen aan een kind door middel van een paar simpele huidcellen.’

 

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Dapper Duimelijntje het nieuwe boek van An Leysen uitgever Clavis

Dapper Duimelijntje

Dapper Duimelijntje is het nieuwe boek van An Leysen, uitgegeven door uitgever Clavis. Het is een …