Courgette met gerookte makreel [Opperdepop recept]

Screenshot 2015-03-13 at 11.03.07Dit recept komt uit het nieuwste AH basiskookboek Opperdepop en is geschikt voor kinderen vanaf 10 maanden. Vette vis zoals makreel zit vol omega 3-vetzuren en die zijn essentieel voor de ontwikkeling van de hersenen en het zenuwstelsel. Zet dit slimme gerechtje dus geregeld op het menu.

Nodig voor 1-2 porties voor je kleintje:
200 g courgette
klein klontje boter
100 ml basisbouillon
paar takjes bieslook
30 g gerookte makreelfilet

Screenshot 2015-03-13 at 11.25.21Bereiding:
Snijd de courgette in blokjes. Verwarm de boter in een koekenpan en bak de courgette op laag vuur 10 min. Voeg de bouillon toe en stoof de courgette met de deksel op de pan in 10 min. gaar.

Druk de courgette met een houten lepel fijn en maak het eventueel iets smeuïger met wat bouillon. Knip of snijd de bieslook fijn en meng het erdoor.

Verdeel de makreel in kleine stukjes en schep het erdoor. Let goed op dat er geen graatjes meer in de vis zitten. Als het gerecht nog te grof is, pureer het dan met een staafmixer.

Screenshot 2015-03-05 at 20.20.45

Voor meer informatie over Opperdepop en voor andere recepten, klik hier >>>>

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 16 jaar.

Check Also

Gierst met rode paprika [slowcooker-recept]

Sinds een korte tijd,hebben we een slow cooker in huis. Voor ons een totaal nieuw …

Share
Share