Home / Blogs / Zwanger worden [blog]

Zwanger worden [blog]

Zwanger worden
Ook al ben ik nu pas 23 jaar, ik wil al een tijdje graag kinderen. Je hebt hier alleen wel iemand anders, van het andere geslacht, voor nodig. Mijn vriend wilde wachten op meer zekerheid. Na een aantal maanden kreeg mijn vriend een vast contract en ik werkte fulltime, niets stond ons meer in de weg om voor een kleintje te gaan.

annelon-echoOp 22 februari 2014 besloten wij dat we voor een kindje wilde gaan. Voor sommigen heel oneerlijk, maar ik was na ongeveer twee weken al zwanger! Dat is erg snel. Nu ben ik 15 weken trots zwanger!

Bel je huisarts
De eerste stap die je moet zetten als je zwanger wil worden is je huisarts bellen. Die zal jou gaan vertellen welke vitamine je bij moet gaan slikken en wat verder. Iedereen die zwanger wil worden kan het beste stoppen met het drinken van alcohol, gebruiken van drugs en roken. De huisarts raad je aan om Foliumzuur te slikken, om de kans op een open ruggetje te verkleinen. Nu kan je dit gewoon kopen in de supermarkt of bij de drogist, maar je kunt toch beter eerst je huisarts bellen.

Ik slik bijvoorbeeld medicatie voor een lichte vorm van epilepsie, ik wist dat ik met deze medicatie gewoon zwanger kon worden. Wat ik niet wist is dat ik veel meer foliumzuur moest gaan slikken dan normaal, omdat mijn medicatie het foliumzuurgehalte weer naar beneden haalt. Voor mijn zwangerschap en de eerste twee maanden van mijn zwangerschap heb ik dus eigenlijk geen extra foliumzuur binnen gekregen.

En dan…
Als jullie een kindje willen zal er wel wat moeten gebeuren. Als jullie minstens drie keer per week geslachtsgemeenschap hebben dan heb je een grote kans om zwanger te worden. Natuurlijk wel zonder de voorbehoedsmiddelen. Na de geslachtsgemeenschap kan je als vrouw het beste even nog een half uurtje blijven liggen met eventueel een kussen onder je billen. Zo hebben de zaadjes wat meer tijd om het eindpunt te bereiken.

Als één van jullie geen zin heeft om te vrijen dan heeft het geen zin om dat tegen je wil in te doen. De grootste kans om zwanger te raken is wel wanneer jullie beide zin hebben en niet omdat het moet.annelon-test-lang

De test
Vroeger bestonden er nog geen zwangerschapstesten. Je wachtte als vrouw gewoon tot je niet meer ongesteld werd. Dit kan je nu ook doen. Je moet dan wel weten wanneer je laatste menstruatie was. Zo enthousiast dat ik was heb ik een Clearblue vroege test gedaan. Ik wist dus heel vroeg dat ik zwanger was.

Op de eerste echo was daarom ook nog niets te zien waardoor ik nog 2,5 weken moest wachten op een volgende echo. Slopend is dat, vooral als je googled en leest dat 1 op de 10 zwangerschappen eindigt in een miskraam. Mijn tweede echo gaf aan dat ik 7 weken zwanger was, en ja, er was gelukkig een kleine embryo te zien met een bonzend hartje. Dan moet je weer 5 weken wachten voordat je het iedereen verteld.

Tip: Probeer je rust te bewaren en wacht het gewoon rustig af, ga geen vroege testen doen.

Zwanger!
Bel je huisarts. Je huisarts weet echt wat het beste voor jou is en wat je moet doen! Ik ben hier de fout mee in gegaan. Het is een klein belletje en je weet daarna zeker dat je goede stappen onderneemt. Op internet staan veel dingen die ook wel kloppen maar iedereen is uniek dus de een moet soms net iets andere stappen ondernemen dan de ander.

About Annelon Roskam

Mijn naam is Annelon Roskam, 23 jaar en Trotse Moeders van dochter Nola. Ik schrijf op Trotse Moeders graag over de zwangerschap en moederschap en daarnaast op www.nannyannelon.nl over mijn werk als Nanny. Op zoek naar een nanny? Ook ben ik mijn eigen nannybureau gestart. Www.nannybureauamsterdam.nl

Check Also

Hier let je op bij het inrichten van de babykamer

Als aanstaande ouder heb je het erg druk met de vele voorbereidingen voor de komst …

Geef een reactie

Door verder te gaan met het raadplegen van onze site accepteert u onze cookies! Meer informatie

Om voor een optimale gebruikers ervaring te zorgen zijn cookies op deze website geactiveerd. Als u verder leest zonder de cookies uit te schakelen gaan we er vanuit dat u met het gebruik van cookies akkoord ben.

Sluiten